انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی (Color selection in interior decoration) درواقع علم ترکیب رنگهاست. طراحی دکوراسیون داخلی یک هنر جذاب است که باعث تحول و بهبود زندگی درون خانه و محل کار میشود. یکی از اقدامات مهم در ایجاد یک فضای زیبا و آرام، انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، فرش ها و ملزومات دیگر است. این انتخابات نه تنها تاثیر ظاهری فضا را تغییر میدهند بلکه بر تاثیرات روحی و حتی فیزیکی افراد نیز اثر میگذارند. از نظر روانشناسان رنگ ها تاثیر مستقیمی بر روی رفتار واحساسات دارند. در این مقاله، به بررسی اهمیت انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی و نکات کلیدی برای این امر خواهیم پرداخت.
نکات مهم در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی
در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی در نظر گرفتن اصول و نکاتی که در ادامه گفته میشود به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب رنگی را برای دکوراسیون داخلی خود داشته باشید.
رنگها و احساسات
رنگ های محیط بر روی ذهن و حالات روحی افراد تاثیرگذار هستند، رنگ ها در ذهن، جسم و روح افراد تاثیر میگذارند و تغییرات مثبتی ایجاد میکنند، رنگ ها استرس های ناشی از محیط کاری را کاهش داده و سبب ارتقاع مهارت های ارتباطی افراد میشوند. استفاده ی صحیح و اصولی از رنگ ها در دکوراسیون داخلی موجب افزایش شادمانی و نشاط و کاهش افسردگی و انرژی های منفی میشود. برای مثال، رنگ آبی به طراوت و آرامش، قرمز به انرژی و شور، زرد به پویایی و خوشحالی اشاره دارد. بنابراین، قبل از هر چیز، باید احساسات و مزایایی که میخواهید در فضای خود ایجاد کنید را مشخص کنید.
تاثیر رنگ ها بر روی خلق وخو و رفتار
تمام رنگ ها زیبا هستند، اما انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی باید طبق اصول و قوانین انجام شود، گاهی استفاده غیر اصولی از این رنگ های زیبا میتواند سبب ناهماهنگی در دکوراسیون داخلی شما شود.
رنگ آبی: رنگی آرامش بخش است و تداعی کننده ی دریا و آسمان است. از ویژگی های استفاده از آن در دکوراسیون داخلی میتوان به جاه طلبی، سلطه گری، خونسردی و خرسندی اشاره کرد.
رنگ قرمز: رنگ هیجان و آدرنالین است و نشان دهنده ی فعالیت، هیجان، قدرت، جاه طلبی، اعتماد به نفس و رهبری میباشد.
رنگ سبز: نماد زندگی و طبیعت میباشد و از ویژگی های آن میتوان به تعادل، رشد، امنیت و شفافیت اشاره کرد.
رنگ بنفش: از رنگ های محبوب در دکوراسیون داخلی میباشد که نشان دهنده ی قابلیت اعتماد، عمیق بودن، تحرک و خلاقیت میباشد.
رنگ نارنجی: این رنگ نماینده ی فصل پاییز است و حس گرم، مثبت گرا بودن، آزاد و با انگیزه بودن را به مخاطب منتقل میکند.
رنگهای گرم و سرد
رنگها به دو دسته اصلی گرم و سرد تقسیم میشوند. رنگهای گرم، مانند قرمز و نارنجی، احساس گرما و انرژی میدهند، در حالی که رنگهای سرد، مانند آبی و سبز، احساس خنکی و آرامش را به ما انتقال میدهند. ترکیب صحیح این دو دسته رنگی، تعادل و هماهنگی مناسبی در فضا ایجاد میکند.
انتخاب پالت رنگی
برای طراحی دکوراسیون داخلی باید در ابتدا پالت رنگی خود، که شامل سه الی شش رنگ میباشد را بسازید. اینکه در این پالت چه رنگ هایی باید حضور داشته باشد، به رنگ قسمت های اصلی خانه که رنگ آنها غیر قابل تغییر میباشد و یا تغیر رنگ آن قسمت ها منجر به هزینه ی زیادی میشود بستگی دارد، مانند رنگ سرامیک یا پارکت کف محیط، شومینه، کمد یا کابینت ها. رنگ های انتخابی برای پالت بهتر است هماهنگی لازم را با این قسمت ها داشته باشد چرا که رنگ های غالب پالت رنگی ما همین رنگ های قسمت های غیرقابل تغییر میباشند. برای ایجاد هارمونی و هماهنگی میتوانید از این رنگ های قالب در سایر بخش های خانه استفاده کنید اما توجه به چرخه رنگی که در ادامه توضیح داده میشود بسیار حائز اهمیت است چرا که عدم توجه به چرخه ی رنگی سبب ایجاد تضاد و ناهماهنگی در دکوراسیون داخلی شما میشود.
چرخه ی رنگی
در این چرخه رنگ های گرم در یک طرف و رنگ های سرد در طرف دیگر قرار دارند. شما برای استفاده و انتخاب رنگ از این چرخه ی رنگی میتوانید از الگوهای زیادی استفاده کنید، یکی از پرکاربرد ترین این الگوها استفاده از الگوی رنگ های مکمل میباشد، در این چرخه رنگ های مکمل دقیقا روبروی یکدیگر قرار دارند، مثلا رنگ های آبی، نارنجی، قرمز و سبز مکمل یکدیگر هستند. الگوی محبوب و پر استفاده ی دیگر استفاده از الگوی تگ رنگ میباشد، به این شکل که شما یک تک رنگ را انتخاب میکنید و سپس از تنالیته های همان طیف رنگ برای پر کردن پالت رنگی خود استفاده میکنید.
نورپردازی و تأثیر رنگ
نورپردازی نقش حیاتی در اظهار رنگها دارد. نور محیط میتواند رنگها را تا حد زیادی تغییر دهد. در نظر داشته باشید که نور طبیعی در طراحی داخلی یک فضا چه تأثیری دارد و چگونه رنگها را به طور متوازن نمایش می دهد. میزان نورگیر بودن خانه و همچنین توانایی نورپردازی با انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی رابطه ی مستقیم دارد، به عنوان مثال اگر محیطی که قصد انتخاب رنگ برای آن را دارید نورگیر است، رنگ های گرم میتوانند انتخاب خوبی برای آن باشند، چرا که تابش نور زیاد، تندی این رنگ ها را کاهش داده و آنها را به تعادل میرساند. در مقابل اگر برای محیط های نورگیر و با نور زیاد از رنگ های سرد استفاده کنیم، شدت نور سردی این رنگ ها را افزایش خواهد داد و دکوراسیون داخلی ما به لحاظ زیبایی شناسی دچار ناهماهنگی خواهد شد.
تأثیر اندازه فضا
اندازه فضا نیز بر انتخاب رنگ تأثیر می گذارد. رنگ ها تأثیر مستقیم بر کوچک یا بزرگ دیده شدن محیط دارند. در فضاهای کوچک، رنگهای روشن و سبزهای مایل به سفید میتوانند فضا را بزرگ تر به نظر بیاورند، همچنین استفاده از گل و گلدان های رنگی و کوچک میتواند محیط را بزرگتر و دلبازتر نشان دهد. در عوض، در فضاهای بزرگ، انتخاب رنگهای تاریکتر مناسب تر است و میتواند موجب افزایش احساس گرما و صمیمیت در محیط شود.
رنگ های غالب و خنثی در دکوراسیون داخلی
پیش از انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی باید به زنگ لوازم و ملزومات موجود در محیط مانند میز اداری ، میز تلویزیون، پارتیشن ها و غیره نیز توجه نمود چرا که در صورت عدم امکان تعویض این لوازم، رنگ آنها جزو رنگ های اصلی پالت رنگی شما قرار خواهند گرفت. رنگ های کرم، طوسی و آبی های کمرنگ خنثی هستند. اگر لوازم خانه یا محل کار خود را غالبا از بین این رنگها انتخاب کرده باشیم، در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی آزادی عمل بیشتری داریم. به عنوان مثال اگر رنگ مبلمان شما بنفش باشد، در این حالت شما به سختی میتوانید رنگ سایر لوازم را تغییر دهید. در حالی که اگر رنگ مبلمانتان کرم یا طوسی بود، این تغییر به آسانی انجام میشد.
کلام پایانی
انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی یک چالش هیجان انگیز و یک فعالیت علمی و هنری است. با درک اهمیت رنگها، تأثیرات آنها بر احساسات، روحیات و انرژی های درونی، میتوانید یک فضای منحصر به فرد و شگفت انگیز ایجاد کنید. با مراعات نکات مطرح شده و با آگاهی از سلیقه و نیازهای خود، میتوانید بهترین انتخاب رنگ را برای دکوراسیون داخلی خود داشته باشید که هم با شخصیت و ذوق شما همخوانی داشته باشد، و هم سبب افزایش کارایی، نشاط، سلامتی و آرامش در محیط شوید.
جهت آشنایی بیشتر با هلدینگ سازینه چوب و اطلاع از تخفیف های ویژه، ما را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.
0 دیدگاه در “انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی”